Goodbye she said,I'm off to join the Circus

zondag 16 december 2012

.....en...START..!!!

Er was twijfel,zou ik nog bloggen,zouden mensen nog willen lezen wat ik doe (of niet doe!!)
Maar daar gaat het nu niet om,ik wil geen 'reclame' maken,hoeft ook niet meer...Bij met een ZOEN heb ik mij geamuseerd,maar ben ik ook keihard tegen de muur aangelopen....Financieel viel het nog mee,ik heb er mijn broek niet aan gescheurd,maar het naaien was een verplichting geworden,het was teveel van moeten en niet meer van willen,ik had ook geen tijd meer om iets anders te doen,als ik iets naaide voor mijzelve of mijn kindjes voelde ik me schuldig,want er lag nog een lijstje klaar...

Ook moest ik teveel zeggen :'Nu niet!!Ik ben bezig!!' (meestal op een niet zo'n lieve toon...) tegen mijn kinderen.

Dus maakte ik een keuze,en tegelijk viel er zo'n last van mijn schouders,ik dacht gelijk dat er wat kilo's verdwenen (al bleek dat achteraf,echt wel spreekwoordelijk).

Ik had daarna effe een naaidipje,geen zin meer,gewoon s'avonds voor tv,onder een dekentje gehangen...maar dat bleek ook algauw niets voor mij.

Al heb ik de naaigoesting maar teruggekregen toen de dochter haar 'dikke vriendinnen' jarig werden...en er in allerijl nog pakjes gemaakt moesten worden...

De eerste kreeg een kraagsjaal in een roodkapje-stofje,maar omdat ze zot is vanlieveheersbeestjes kreeg ze er een tasje bij,ik heb de laatste tijd mijn naaiboekjesbibliotheek vergroot,net zoals zovele waarschijnlijk!!

Dus werd er een eerste projectje gemaakt uit Zo geknipt , maar ik zou ik niet zijn,moest ik de uitleg volgen...
Maar de Menina was er eentje dat de jarige leuk vond.Opdracht geslaagd dus...


De tweede jarige kreeg een Tante Hilde pop en een bijpassend kleedje voor haarzelf...in een favoriet stofje...

Het popje was het eerste,er gaan er nog volgen,want de dochter én de zoon willen er ook zo een!
En ze krijgen er zo een,eentje met een outfitje gelijk ze zelf gaan krijgen...voor Kerst,dus heb ik nog effe...

Slik..


Oh en de naam,cirKus, niet zo moeilijk uitgelegd,Mijn leven is gewoon een chaotische aaneenschakeling van wonderlijke,pijnlijke en grappige momenten...en KUS,want dat ligt niet zo ver van ZOEN en staan samen in mijn lijstje van mooiste woorden.

Oh,en de foto's gaan er niet beter op worden vrees ik,maar als je mooie foto's wilt zien,kan ik je wel een lijstje geven,van mensen die die gave wel hebben,of het geduld!!

Dus zal ik het hier hebben over naaien,besparen,verbouwen (al dan niet ecologisch dan wel zuinig),kinderen,werken,tuinieren en de combinatie ervan.

liefs

1 opmerking:

  1. Ik lees (nog altijd) heel graag mee! En ik moet zeggen, het komt zo herkenbaar voor... (moest er zelfs 'n naaicafe van jullie voor afzeggen :-( )

    BeantwoordenVerwijderen